Sådan fungerer en fakturaordning hos Saxo

Oversigt

Idéen med at oprette en fakturakunde er naturligvis at gøre det let at handle. Du slipper for at tænke på betaling i købssituationen og modtager efterfølgende en faktura.

Din virksomhed er oprettet med sin egen profil, som sikrer, at de samme handelsbetingelser er gældende, uanset hvem der handler for virksomheden.

Beskrivelse

Ansøgning/oprettelse:
Du opretter en ansøgning ved at udfylde ansøgningsformularen og klikke på 'send'.

Godkendelse:
Når vi har modtaget dine data, behandler vi dem hurtigst muligt og sender så en bekræftelse. Du kan handle allerede inden din oprettelse er bekræftet, men gennemførelsen af leverancen forudsætter, at din ansøgning godkendes.

Firmakode:
Sammen med bekræftelsen sender vi dig en 'Firmakode'. Det er ikke en 'adgangskode' men en kode, som andre medarbejdere i virksomheden kan angive, når de opretter sig som brugere. På den måde sikrer vi, at I handler på samme konto og på samme betingelser.

Hvem kan handle:
Alle de af virksomhedens medarbejdere, der er oprettet som brugere kan handle på virksomhedens fakturaordning. Måske har du brug for at oprette flere konti svarende til forskellige afdelinger, projekter eller lignende. I så fald kan du oprette forskellige konti med et max køb per konto. Forskellige brugere kan have adgang til forskellige konti. Har du brug for disse faciliteter, sker det under 'opsætning af konto'.

Din profil:
Når du logger ind, kan du se dine brugerdata og rette fx adressen m.v. Du kan se handelsbetingelser, ordre-historik m.v. Du kan finde kopier af fremsendte fakturaer og selv udskrive disse samt en oversigt over bevægelser på din konto. Der er også mulighed for at se forskellige købsstatistikker.

Hvor meget kan du handle for:
Når vi godkender din ansøgning, lægger vi samtidig et kreditloft, som definerer, hvor meget der i alt kan være udestående. Mindre virksomheder har p.t. et standardloft på DKK 5.000, men større virksomheder kan få et højere loft alt efter behov. Offentlige virksomheder/institutioner har et standardloft på DKK 25.000. Skulle du have brug for at handle for mere end loftet, kan vi ændre dette permanent eller fra gang til gang.

Bemærk: du kan sagtens købe for fx DKK 300.000 om året, selvom kreditloftet er på DKK 25.000. Skulle dit indkøbsbehov være færre store ordrer, fremfor flere mindre, så kontakt os, så finder vi en løsning.

Fakturering:
Alle fakturaer fremsendes pr. mail til den mail-adresse, du har oplyst. Ønsker du elektronisk faktura kan dette også lade sig gøre. Du skal blot huske at angive EAN lokationsnummer under din profil og afkrydse, at du ønsker faktura tilsendt i elektronisk form. Kontostreng og rekvisitionsnummer samt evt. andre referencer angives i forbindelse med den enkelte ordre. Du kan altid finde en tidligere fremsendt faktura under din profil og skrive en kopi ud herfra.

Betaling:
Betaling sker på baggrund af den betalingsstreng, som er angivet nederst på den fremsendte faktura (som benyttes ved betaling per netbank o.l.). Vi ser meget gerne, at denne streng benyttes frem for anden betaling fx via girokonto, med check eller lignende. I betalingsstrengen er indeholdt oplysninger, som gør, at din indbetaling nemt og hurtigt matches op mod din konto og vi kan undgå tvivlsspørgsmål om fakturaen er betalt.

Rykning:
Syv dage efter betaling skulle være sket, vil du modtage en påmindelse. Denne påmindelse sker per mail. Der rykkes efter yderligere syv dage per mail. Denne rykker er pålagt et gebyr på DKK 200,00. Efter yderligere 10 dage fremsendes 2. rykker - ligeledes per mail og med gebyr DKK 200. Denne rykker sendes også som brev. Sker betaling ikke efter senest 10 dage, overdrages fordringen til inkasso.

Andre spørgsmål: har du andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på telefon 38 15 05 10 eller skrive til os her.