Hvordan læser jeg e-bøger på Kobo?

Oversigt

E-bøger kan overføres til Kobo på forskellige måder. Her kan du finde vejledninger til de mest brugte metoder. Begge metoder kræver brug af og overførsel via computer. Inden du køber e-bøger til din Kobo skal du være opmærksom på følgende:

• Kobo kan læse e-bøger af formatet PDF, PDF med DRM-kopibeskyttelse, ePub og ePub med DRM-kopibeskyttelse​
  • Du kan læse mere om formaterne her

Vejledning

Overfør via Adobe Digital Editions 4.0

1. Download programmet her
  2. Vælg om du vil downloade programmet til din PC (Windows 7.2 MB) eller Macintosh (18.7 MB)

3. Når du klikker på linket for at downloade, henter du en installationsfil til din PC/Mac. Sørg for at gemme den et sted hvor du nemt kan finde den igen (som regel ligger den i "Downloads" eller på "Skrivebordet")

4. Dobbeltklik på installationsfilen for at påbegynde installationen af Adobe Digital Editions 4.0
  5. Når installeringen er gennemført vil du på dit "Skrivebord" se et ikon for programmet Adobe Digital Editions 4.0. Dobbeltklik på ikonet for at åbne programmet

6. Autoriser Adobe ID
  7. Åbn Adobe Digital Editions 4.0 klik "Help" og vælg "Authorize Computer"

8. Hvis du allerede har et Adobe ID skal du blot udfylde brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har et Adobe ID kan du vælge "Create an Adobe ID" til højre.

9. Når du har udfyldt felterne skal du klikke "Authorize"
  10. Herefter er Adobe Digital Editions 4.0 autoriseret.
  11. Tilslut Kobo til computeren med USB stik og et ikon for Kobo (eksemplificeret med Trekstor ikon) vil blive synligt i venstre side at Adobe Digital Editions 4.0

12. Tilføj nu de ønskede e-bøger ved at trykke "File" og vælge "Add to library" så e-bogen ses på oversigten i "Library".
  13. Træk nu herefter e-bogen over på ikonet for Kobo til der kommer et lille grønt plus, der indikerer at du nu må "slippe" e-bogen, så den bliver kopieret ind i Kobo.

14. Når du har sluppet vil e-bogen være kopieret over i Kobo og du kan frakoble fra computeren.

Overføre ved fil-overførsel til drev

Hvis e-bogen/e-bøgerne, der skal overføres, er alm. PDF eller ePub format, er det ikke nødvendigt at overføre til din Kobo via Adobe Digital Editions 4.0, da det kun er til DRM-kopibeskyttede e-bøger. I stedet kan du blot overføre direkte til drevet, når du tilslutter Kobo til computeren.

1. Tilslut din Kobo til computeren
  2. Der vil nu dukke et ikon/boks op på din computer, der indikerer det drev hvorpå din Kobo ligger.

3. Åbn mappen for at vise filerne og overfør de ønskede e-bøger ved at "trække" filerne over i mappen.
  4. Når de er trukket over kan du igen frakoble Kobo fra computeren.