Hvordan printer jeg min e-bog?

Oversigt

OBS! Man kan ikke printe engelske e-bøger.
De fleste danske DRM-kopibeskyttede e-bøger kan printes 1,5 gang. Du har ret til en udskrivning men for at kompensere for printerproblemer og lign. kan en bog reelt udskrives 1½ gang. Det er derfor vigtigt at du sikre dig, at printeren fungerer korrekt før du printer. Nogle danske e-bøger kan dog ikke printes. Det forlaget, der bestemmer om e-bøger kan printes og i givet fald, hvor meget der kan printes.
Alm. danske ePub og PDF e-bøger har ikke begrænset antal print.

Kan jeg udskrive en e-bog i bredformat eller som to-sidet?

Du skal selv aktivt vælge at sætte dine printerindstillinger til bredformat, eller ”Landscape”, hvis du vil være sikker på en korrekt udskrift. Hvis du vælger to-sidet udskrift skal du være opmærksom på at vælge ”blokformat” og ikke ”bogformat” (eller tilsvarende indstillinger), da hver anden side ellers kan vende på hovedet.

Kan jeg annullere en udskrivning, hvis der opstår printerproblemer?

Annullerer du din udskrift eller oplever du problemer med printeren, så kan Adobe Digital Editions nogle gange registrere, at du har brugt din printrettighed, selvom du ikke har fået de ønskede sider. Du kan altid åbne e-bogen og trykke på Ctrl + I for at se, hvor mange sider du kan skrive ud. Er rettigheden opbrugt, uden at du har fået alle siderne, så kontakt support.

Kan jeg udskrive på en netværks- eller firmaprinter?

Hvis du har mulighed for at vælge det, så anbefaler vi altid at vælge udskrift fra en printer med en PostScript-driver. Er du i tvivl om hvad det betyder, kan du spørge din IT-administrator.

Vejledning

1. Overfør e-bogen til Adobe Digital Editions 4.0.
    For at kunne printe din e-bog, skal du overføre og åbne den i Adobe Digital Editions 4.0 til PC/Mac. Du kan downloade programmet og finde vejledning til at overføre e-bøger her.
  2. Åben e-bogen og klik på "File" og "Print" (du kan ikke klikke "Print" hvis du er i "Library view"

3. Hvis du ønsker at undersøge hvor mange sider du kan printe skal du højreklikke på e-bogen i "Library" og vælge "Item info". Her finder du permissions for kopi og print.