Gå til hovedindhold
Saxo

Salgs- og leveringsbetingelser for køb af fysiske produkter

Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på køb af varer på www.saxo.com.
www.saxo.com ejes af SAXO.com A/S, CVR-nr. 29197849, Strandboulevarden 89, 2. th., 2100 København Ø, telefon 38 15 05 10 og e-mailadresse info@saxo.com

Betaling og levering

Betalingsformer

Vi modtager betaling med Dankort, VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, MasterCard, Eurocard og Diners Club, MobilePay og ViaBill.

Vi opkræver et gebyr på kr. 1,5% - dog min. DKK 1,95 for betaling med MasterCard/Eurocard, Diners Club og VISA (ikke VISA-Dankort).

Ved køb med ViaBill vil du først modtage dine varer, og herefter falder den rente-og gebyrfrie månedsydelse hver den 20. i måneden. Aftalen om betaling hos ViaBill bortfalder, når et køb fortrydes, jf. forbrugeraftalelovens § 26. 
ViaBill finansierer køb op til 2.000 kr. Beløb over 2.000 kr. finansieres i samarbejde med SparXpress. 

Læs mere her: www.ViaBill.com/kredit

Fakturakunde

Virksomheder og institutioner kan ansøge om at handle som fakturakunde. Der kan kun handles som fakturakunde, hvis en virksomhed er offentlig (institution, skole o.l), et ApS eller et A/S og har eksisteret i minimum to år. Er virksomheden oprettet som fakturakunde, kan virksomhedens medarbejde købe ind på én fælles konto. Vi forbeholder os retten til at afvise en ansøgning om at blive fakturakunde uden yderligere begrundelse.

Vælger du faktura som betalingsform, tillægges et fakturagebyr på DKK 19,95. 

Rykkergebyr/renter

Betales der ikke rettidigt efter faktura/kontoudtog og en påmindelse, pålægges et rykkergebyr på DKK 100 pr. rykker. Betales der ikke efter 2. rykker, overgår kravet til inkasso, og der pålægges gebyrer i overensstemmelse med lovgivningen. Ved forsinket betaling pålægges endvidere rente i henhold til rentelovens bestemmelser.

Beløbet trækkes først, når varen er afsendt. Hvis du har bestilt flere varer, og en af varerne er i restordre, trækker vi først betalingen for denne vare, når varen afsendes.
 
Priserne er angivet i danske kroner. Oven i prisen skal tillægges prisen for fragt. Du vælger fragtformen i slutningen af bestillingsforløbet. Der kan evt. pålægges betalingsgebyr, afhængig af den valgte betalingsform.

Generelle rabatter

Vi yder rabatter til alle kunder i form af forskellige kampagner. Hvis der er rabat på en vare, vil rabatten allerede være fratrukket prisen, som vises på Saxo.com. På den måde er prisen du ser altid "Din pris". Dette følger gældende retningslinjer fra forbrugerombudsmanden. 

Leveringstid

Leveringstiden fremgår ved hver enkelt vare.
Ordren sendes samlet, når alle varer er modtaget på vores lager. Det betyder, at vi afventer, at alle de bestilte varer er ankommet til vores lager, før vi afsender ordren. Det kan derfor være en fordel for dig, at lave særskilte ordrer på varer, der endnu ikke er udkommet, eller som har længere eller ukendt leveringstid. 
Hvis en eller flere varer på din bestilling går i restordre hos vores leverandør, forbeholder vi os retten til at dele din bestilling op og sende den i flere omgange på vores regning.

Leveringsform

Vi leverer varerne med Post Danmark, DAO distribution og til afhentning i BOGhandleren på Østerbrogade i København.

Vi leverer til hele verden. Levering til udlandet sker med UPS og Post Danmark Udland.

Alt efter hvilken leveringsform der vælges, bliver der ud fra land og antal bøger beregnet et pris.

Læs mere her: https://support.saxo.com/Levering/Le...og_forsendelse

Fortrydelsesret

Du har ret til at fortryde en aftale uden begrundelse inden for 30 dage.

Fortrydelsesfristen udløber 30 dage efter den dag, hvor du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren), får varen i fysisk besiddelse.
Hvis du har bestilt flere varer i en ordre, og vi ikke kan levere varerne samtidig, løber fortrydelsesfristen fra du eller en anden person, som du har valgt (dog ikke transportøren) får den sidste vare i fysisk besiddelse.

Hvis fristen udløber på en helligdag, lørdag, grundlovsdag, juleaftensdag eller nytårsaftensdag forlænges fristen til den følgende hverdag.

På varer købt før 1/2-2013 er der ubegrænset returret.

Undtagelser til fortrydelsesretten

Der ydes ingen fortrydelsesret på lyd- og billedoptagelser, såfremt du har brudt plomberingen. 

Sådan udnytter du fortrydelsesretten

Du fortryder ved at give os besked om, at du fortryder. Du kan fx sende et brev eller en e-mail,
hvor du oplyser, at du fortryder til Saxo.com, Strandboulevarden 89, 2. th., 2100 København Ø, telefonnummer 38 15 05 10 og e-mailadresse info@saxo.com.

Du kan udfylde og indsende fortrydelsesformularen her eller en hvilken som helst anden utvetydig meddelelse om, at du fortryder, men det er ikke obligatorisk.
 
Fortrydelsesfristen er overholdt, hvis du sender din meddelelse om, at du fortryder købet, inden fortrydelsesfristen er udløbet.

Returnering af varen og returomkostninger

Hvis du fortryder købet, skal varerne returneres til: 
Saxo.com
C/O BOGhandleren
Østerbrogade 200
2100 København Ø
Danmark

Antikvariske bøger skal sendes retur til antikvariatet. Du finder adresser på de antikvariater vi samarbejder med her.

Du skal selv betale for returnering af varen.

Returnering skal gøres uden unødig forsinkelse og senest 14 dage efter, at du har meddelt os, at du ønsker at fortryde dit køb. Fristen er overholdt, hvis du returnerer varerne inden udløbet af de 14 dage.

Varer kan ikke sendes pr. efterkrav eller uden omdeling.

Ved returnering bør du sørge for, at varerne er forsvarligt indpakket. Du har selv ansvaret for pakken/varerne, indtil vi modtager den. Gem derfor altid postkvittering samt evt. track and trace nummer. Du skal selv betale for udgifterne forbundet med returneringen, når du fortryder købet. 
 

Tilbagebetaling af pengene

Når du fortryder, refunderer vi alle betalinger modtaget fra dig, herunder eventuelle leveringsomkostninger.

Hvis du har valgt en leveringsform, der er dyrere end den billigste form for levering, som vi tilbyder, får du dog ikke merudgiften refunderet.

Vi tilbagebetaler beløbet uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget din meddelelse om fortrydelse. Vi kan dog tilbageholde tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget varerne retur, eller til du har fremsendt dokumentation for, at varerne er returneret.

Vi gennemfører en sådan tilbagebetaling med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion, medmindre du udtrykkeligt har indvilget i noget andet. Under alle omstændigheder pålægges du ingen former for gebyrer som følge af tilbagebetalingen.

Dokumentation for dit køb samt returformular

Du skal vedlægge en kopi af ordrebekræftelsen eller anden dokumentation for dit køb. Det vil derudover lette ekspeditionen, såfremt du vedlægger en udfyldt returformular, som du finder her.

Afprøvning af varen og emballage

Du hæfter kun for en evt. forringelse af varens værdi, som skyldes anden håndtering af varen, end hvad der er nødvendigt for at fastslå varernes art, egenskaber og den måde, som den fungerer på.

Du må normalt undersøge varen på samme måde, som man kan og må i en forretning, men du må ikke tage den i brug. Hvis du har brugt den på en måde, som man ikke må eller kan i en forretning, og vi ikke kan sælge den igen, eller ikke kan sælge den til fuld pris igen, må du regne med, at vi fratrækker værdiforringelsen i det beløb, du skal have tilbage. Hvis varen ikke længere har en handelsværdi, tilbagebetaler vi ikke købsbeløbet.

 

Reklamation - Hvis der er noget galt med varen

Dit køb er omfattet af købeloven. Det betyder, at du enten kan få en mangelfuld vare repareret, ombyttet, pengene tilbage eller afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation. Det er et krav, at reklamationen er berettiget og at manglen ikke er opstået som følge af en fejlagtig brug af produktet eller anden skadeforvoldende adfærd. 

Du kan reklamere over mangler ved varen inden for 24 måneder fra leveringstidspunktet ved at henvende dig til os på e-mail info@saxo.com eller på telefon 38 15 05 10.

Returnering af en defekt eller mangelfuld vare skal ske efter forudgående kontakt til Saxo, som sørger for at fremsende en forudbetalt returseddel. Vi beder dig så detaljeret som muligt oplyse, hvad problemet er.

 

Oplysning om klagemuligheder

En klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos os kan indgives til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg . Du kan klage til Center for Klageløsning via www.forbrug.dk.

EU-Kommissionens online klageportal kan også anvendes ved indgivelse af en klage. Det er særlig relevant, hvis du er forbruger med bopæl i et andet EU-land. Klage indgives her - http://ec.europa.eu/odr. Ved indgivelse af en klage skal du angive vores e-mail adresse info@saxo.com.

Persondatapolitik

For at du kan indgå aftale med os, har vi brug for følgende oplysninger:

Navn, adresse, e-mailadresse og evt. tlf.nr.

Vi registrerer og videregiver de ovennævnte personoplysninger til vores samarbejdspartnere, for at kunne levere varen til dig. Vores samarbejdspartnere omfatter DAO, PostNord eller UPS.

Ovenstående data bliver gemt med oplysninger om, hvilke varer du har købt, i minimum 5 år fra udgangen af det pågældende regnskabsår. Oplysningerne gemmes, jf. bogføringslovens § 10. Har du oprettet et login til at kunne foretage selvbetjening hos os, vil dine personlige oplysninger samt ordreinformationer dog ikke blive slettet, med mindre du beder os herom. Oplysninger videregives eller sælges ikke til tredjepart, medmindre dette sker i forbindelse med en omstrukturering eller et helt eller delvist salg af virksomheden. Eventuel videregivelse i sådan situation vil ske i overensstemmelse med den til enhver tid gældende persondatalovgivning. Som kunde har du mulighed for indsigt i vores registrering af data om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne om dette i Lov om behandling af personoplysninger og henvendelse i forbindelse herom rettes til Saxo.com via e-mail digital@saxo.com. Læs mere om de persondataretlige betingelser på Saxo.com her.

Den dataansvarlige hos Saxo.com er Jeppe Trier, Customer Satisfaction Manager.

Som registreret hos Saxo.com A/S, har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen. Du har også ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til: info@saxo.com.

Opdateret: 4. maj 2017.

  • Var denne artikel nyttig?