Hvad er DRM-kopibeskyttede e-bøger?

Oversigt

Hvad er DRM-kopibeskyttede e-bøger?
DRM betyder Digital Rights Management, og er et "filter" der kan lægges på e-bøger ved udgivelse, for at undgå piratkopiering og fildeling. På Saxo.com er alle engelske e-bøger og de fleste danske pensum e-bøger DRM-kopibeskyttede. For at kunne læse DRM-kopibeskyttede e-bøger skal man bruge programmer eller applikationer, der kan aflæse denne type e-bøger. Programmet eller applikationen skal autoriseres med et Adobe ID. Adobe ID er unikt og tilhører kun dig, så du er den eneste, der kan åbne e-bogen. Man kan autorisere 6 mobile enheder og 6 stationære med det samme Adobe ID, dvs. man har mulighed for at læse sin e-bog på flere af sine personlige enheder.

Du kan læse hvordan man autoriserer sin

Kan jeg printe DRM-kopibeskyttede e-bøger?
Engelske e-bøger er altid DRM-kopibeskyttet og kan ikke printes.
Danske DRM-kopibeskyttede e-bøger kan som udgangspunkt printes 1,5 gang.
Find vejledning til at printe din e-bog her.

Hvordan vises sidetal i min e-bog?
Som udgangspunkt er der ikke sidetal i en e-bog, da en e-bog altid tilpasser sig skærmstørrelsen på din enhed. Dette betyder, at sidetallet kan variere alt efter om, du læser på en stor skærm eller en lille skærm. Det betyder, at der kan være uoverensstemmelse mellem sidetallet i en e-bog, sammenlignet med den fysiske udgave af samme bog.

Hvor kan jeg læse DRM-kopibeskyttede e-bøger?
Her finder du vejledning til at læse DRM-kopibeskyttede e-bøger på forskellige enheder.

Man kan ikke læse DRM-kopibeskyttede e-bøger på Kindle

Hvordan kan jeg se om en e-bog er DRM-kopibeskyttet?
Hvis en e-bog er DRMkopibeskyttet vil ovenstående billede være synligt på e-bogens produktside. Se et eksempel på en DRM-kopibeskyttet e-bog her.