Hvordan læser jeg en e-bog på PC/Mac?

Oversigt

For at læse e-bøger på din PC/Mac foreslår vi at du downloader og installerer programmet Adobe Digital Editions 4.5. Programmet er gratis og kan benyttes til at læse e-bøger udgivet i følgende formater: PDF, PDF med DRM-kopibeskyttelse, ePub, ePub med DRM-kopibeskyttelse.

Du kan læse mere om de forskellige formater samt finde vejledning til at læse e-bøger på andre enheder og i andre programmer/applikationer her.

Vejledning

Download og installér Adobe Digital Editions 4.5 på din PC/Mac

1. Download version 4.5 af programmet her.
  2. Vælg om du vil downloade programmet til din PC (Windows 7.2 MB) eller Macintosh (18.7 MB)

3. Når du klikker på linket for at downloade, henter du en installationsfil til din PC/Mac. Sørg for at gemme den et sted hvor du nemt kan finde den igen (som regel lægger den i "Downloads" eller på "Skrivebordet")

4. Dobbeltklik på installationsfilen for at påbegynde installationen af Adobe Digital Editions version 4.0.
  5. Når installeringen er gennemført vil du på dit "Skrivebord" se et ikon for programmet Adobe Digital Editions 4.0. Dobbeltklik på ikonet for at åbne programmet.

Følg denne vejledning for at downloade en e-bog til din PC/Mac

1. Når du køber en e-bog på www.saxo.com modtager du en mail med et link til e-bogen.
  2. Klik på linket "Hent din e-bog her: ....." og vælg "Gem/Save" eller "Gem som/Save as"

3. Vælg herefter hvor på din PC/Mac du ønsker at gemme e-bogen.
    Tip! Det er en god ide at gemme e-bogen på "Skrivebordet" så den er nem at finde igen.
  4. Tryk "Save as/Gem som" og vælg "Skrivebordet/Desktop"

Tilføj en e-bog, der IKKE er DRM-kopibeskyttet

1. Åbn Adobe Digital Editions 4.0. Klik på "File" og vælg "Add to library". Du kan også bruge genvejstasterne CTRL + O på dit tastatur.

2. Markér den fil du ønsker at tilføje til og læse i Adobe Digital Editions 4.0.
    Klik "Åben" for at tilføje den.

3. E-bogen ligger nu i biblioteket (Library) i Adobe Digital Editions 4.0.
    Dobbeltklik på e-bogen for at åbne den og påbegynde læsning.

Tilføj en e-bog, der er DRM-kopibeskyttet

1. Åbn Adobe Digital Editions 4.0. Klik "Help" og vælg "Authorize Computer". Det er nødvendigt at autorisere med et Adobe ID for at kunne tilføje og læse DRM kopibeskyttede e-bøger.

2. Hvis du allerede har et Adobe ID skal du blot udfylde brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har et Adobe ID kan du vælge "Create an Adobe ID" til højre.

3. Når du har udfyldt felterne skal du klikke "Authorize".
  4. Herefter er Adobe Digital Editions 4.0 autoriseret.
  5. Åbn Adobe Digital Editions 4.0. Klik på "File" og vælg "Add to library". Du kan også bruge genvejstasterne CTRL + O på dit tastatur.
  6. DRM-kopibeskyttede e-bøger downloades som URLlink.acsm-filer (Adobe Content Server Message), og du skal derfor først vælge denne type fil.

7. Herefter vælger du den e-bog, du netop har gemt, og klikker "Åbn" for at overføre den til Adobe Digital Editions 4.0.

Er du i tvivl om din e-bog er DRM kopibeskyttet?
Du læse mere om hvad det betyder, og hvordan du holder øje med, om netop din e-bog er DRM-kopibeskyttet her.

Har du brug for vejledning til hvordan du læser e-bøger på andre enheder end PC/Mac?
Følg et af linkene nedenunder:​

Hvordan læser jeg e-bøger på iPad/iPhone/iPod?

Hvordan læser jeg e-bøger på Android tablet/smartphone?

Hvordan læser jeg e-bøger på en SONY Reader?

Hvordan læser jeg e-bøger på Trekstor Pyrus?

Hvordan læser jeg e-bøger på en KOBO?

Hvordan læser jeg e-bøger på NOOK