Saxo Appen

Anvendelse af Saxo Appen

1. Hvad er Saxo Appen

Saxo Appen er en applikation, som gør det muligt, at læse e-bøger og lytte til lydbøger. Applikationen eller ”appen” kan downloades i henholdhvis App store (IOS/iphones) eller google play (android/Samsung, HTC, Sony, mv.). Du kan både læse e-bøger og lydbøger som du har købt på Saxos hjemmeside eller du kan tilmelde dig Saxo Premium og få ubegrænset adgang til mere end 20.000 e-bøger og lydbøger. Læs mere om Saxo Premium her.

God fornøjelse!

2. Hvordan kommer jeg i gang med Saxo Appen?

For at læse eller lytte til bøger via Saxo Appen har du to muligheder:

1. Når du har foretaget et køb på Saxo.com, vil der automatisk blive oprettet en profil til dig og dine e- bøger og lydbøger vil blive gjort tilgængelige i Saxo Appen kort tid. Saxo Appen er dermed din digitale boghylde, hvorfra du kan læse og lytte så meget og ofte du vil, præcis som var det hjemme i din egen dagligstue. Det kræver selvfølgelig at du logger ind med den samme profil som du brugte til at købe dine bøger på saxo.com

2. Du kan tilmelde dig Saxo Premium. Som Saxo Premium kunde kan du ubegrænset læse og lytte til mere end 20.000 e-bøger og lydbøger. Læs mere om Saxo Premium her.

E-bøger og lydbøger som du har købt på Saxos hjemmeside vil selvfølgelig stadig være tilgængelige i Saxo Appen appen selvom du har Premium abonnement.

3. Hvad er kravene til min telefon og styresystem

Det er systemmæssigt en krævende opgave, at håndtere store mængder e-bøger og lydbøger på en telefon eller tablet. For at det skal blive en god oplevelse at anvende Saxo Appen, anbefaler vi derfor, at du benytter en enhed, som lever op til følgende minimumskrav:

Apple / iOS:
- Minimum: iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini 2, iPad 4. generation
- Minimum: iOS 9.0

Android:
- Minimum: Nexus 6, Galaxy S5
- Minimum: Android 4.4 (KitKat)

Det er naturligvis også muligt, at anvende ældre enheder, men herved kan vi desværre ikke garantere det samme kvalitetsniveau.

• Pladsforbrug
    • Når du anvender Saxo Appen, skal du være opmærksom på pladsforbruget på din enhed.

E-bøger skal downloades for at kunne læses, hvilket vil optage plads på din telefon. Det vil dog sjældent være et problem, da den bogtype ikke optager særlig meget plads.

Lydbøger kan både downloades og streames. Vælger du at streame din lydbog, vil det ikke optage nogen plads på din enhed. Vælger du derimod at downloade dine lydbøger, skal du være opmærksom på, at de kan fylde op til flere GB af din enheds lagerplads. Det kan derfor være en god idé, at slette bøgerne igen, når du er færdig med at lytte til dem.

Du kan se hvor meget plads, som Saxo Appen benytter på din telefon, ved at klikke på ”Profil” i menuen i bunden af app’en.

3. Kan jeg benytte Saxo Appen i udlandet?

Ja , men ønsker du at anvende Saxo Appen i forbindelse med en ferie, hvor du ikke har adgang til internettet, vil det være nødvendigt, at downloade dine bøger inden du tager afsted.

4. Kan jeg bruge Saxo Appen på både min smartphone og mine tablet?

Ja, Saxo Appen er fult kompatibel med både smartphone og tablet. Vi understøtter dog ikke Windows telefoner og tablets

Læs med Saxo Appen

1. Hvordan køber jeg en e-bog?

1. Du kan købe e-bøger, som kan anvendes i Saxo Appen på Saxos hjemmeside. I forbindelse med dit køb, skal du huske at oprette en bruger, hvis ikke du allerede har en. Saxo Appen vil automatisk importere dine e-bøger til din boghylde i app’en.

2. Du kan også købe adgang til over 20.000 e-bøger og lydbøger via et Saxo Premium abonnement. Læs mere her.

Opstår der problemer i forbindelse hermed, kan du kigge efter hjælp her i hjælpesektionen.

2. Hvordan læser jeg en e-bog?

1. For at læse en e-bog, som du har købt, skal du klikke på menupunktet ”Boghylde”. Boghylden indeholder en oversigt over alle de digitale bøger, som du ejer. Når du har fundet frem til den bog, som du ønsker at lytte til, skal du blot klikke på den og herefter vælge den afspilningsmulighed, som du ønsker.
  2. Hvis du har Saxo Premium abonnement og ønsker at læse en e-bog, bruger du menupunktet ”Inspiration”. Her kan du søge blandt 20.000 e-bøger og lydbøger og når du har fundet den bog som du ønsker at læse kan du overføre den til ”Boghylde” ved at trykke på den ønskede bog og vælge ”Tilføj til boghylde”. Du kan have op til 10 Premium bøger på boghylden af gangen. Hvis du ønsker at tilføje flere titler skal du først fjerne én af de eksisterende titler. Du kan nemt fjerne bøger fra boghylden ved at trykke på bogen og vælge ”Fjern fra boghylde”. Læs mere om Saxo Premium her.

3. Min e-bog vises ikke korrekt

Hvis du har mistanke om, at din e-bog ikke vises korrekt, så hører vi gerne fra dig. I de fleste tilfælde, er det fordi at bogen ikke er blevet leveret korrekt fra udgiveren, hvorfor vi skal tage kontakt til dem for at få fejlen rettet.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

4. Min e-bog er ikke på boghylden

Hvis du har købt en e-bog, som ikke fremgår på din boghylde, kan der være flere årsager til dette:

a) Der kan gå op til et par timer, fra du har købt din bog, til den er blevet importeret og klargjort på din boghylde. Hvis der er rigtig mange, som anvender Saxo Appen, kan dette forsinke processen og du kan derfor risikere at skulle vente yderligere.

b) Hvis du ikke har adgang til internettet, kan du desværre ikke tilgå de bøger, som du ikke har downloadet. Derfor bør du sikre dig, at du har adgang til internettet eller downloadet dine bøger til offline brug.

c) Der kan være komplikationer med serveren, hvorpå vi gemmer bøgerne. Hvis dette er tilfældet, vil du som oftest blive notificeret med en fejlbesked. Når dette sker, bliver vi automatisk informeret, men du er også meget velkommen til at kontakte os, således at vi hurtigst muligt kan igangsætte vores fejlsøgning.

d) Du vil på egen hånd kunne forsøge at afhjælpe problemet, ved at logge ud af Saxo Appen, slette app’en og derefter downloade den på ny. Dette sikrer, at du har den nyeste version af Saxo Appen og at problemet ikke er opstået som følge af en teknisk fejl.

5. Jeg kan ikke åbne min e-bog

Hvis du får en fejlbesked, hver gang du forsøger at åbne en e-bog, kan du på egen hånd kunne forsøge at afhjælpe problemet, ved at logge ud af Saxo Appen, slette app’en og derefter downloade den på ny.

6. Hjælp til formater

Saxo Appen understøtter almindelige ePub- og PDF-filer, hvilket omfatter langt de fleste af de danske e-bøger, der findes. Ønsker du at læse Fixed ePub-filer eller DRM beskyttede e-bøger, skal du benytte en anden app. Du kan kontakte vores kundeserviceafdeling, for at få hjælp til at finde en app som understøtter dette.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

7. Min bog starter et forkert sted

Hvis bogen starter et andet sted, end der hvor du stoppede den, kan der være flere årsager til dette:

a) Hvis app’en oplevede en alvorlig fejl, der fik den til at lukke ned, er det ikke sikkert, at den kan huske, hvor du nåede til.

b) Når du åbner en e-bog vil bogens indhold blive indekseret. Denne proces kan du følge i bunden af app’en og indtil den er afsluttet, kan Saxo Appen desværre ikke huske din placering i bogen.

c) Bemærk, at du altid vil kunne bruge progressionsbaren, til at springe frem eller tilbage i bogen, hvis ikke du er havnet det korrekte sted.

8. Skal jeg downloade e-bogen?

Ja, e-bogen skal downloades mens lydbøger godt kan streames.

9. Kan jeg læse med Saxo Appen på min E-reader/Kindle?

Nej, Saxo Appen kan ikke bruges på Kindle eller en anden e-reader. Men hvis du har købt digitale bøger på Saxos hjemmeside kan du godt overfører disse til din Kindle eller en anden e-reader.

10. Kan jeg læse fra min computer?

Nej, du skal bruge Saxo Appen fra din tablet eller telefon.

Lyt med Saxo Appen

1. Hvordan køber jeg en lydbog?

1. Du kan købe lydbøger, som kan anvendes i Saxo Appen på Saxos hjemmeside. I forbindelse med dit køb, skal du huske at oprette en bruger, hvis ikke du allerede har en. Saxo Appen vil automatisk importere dine lydbøger til din boghylde i app’en.
  2. Du kan også købe adgang til over 20.000 e-bøger og lydbøger via et Saxo Premium abonnement. Læs mere her.

2. Hvordan lytter jeg til en lydbog?

1. For at lytte til en lydbog, som du har købt, skal du klikke på menupunktet ”Boghylde”. Boghylden indeholder en oversigt over alle de digitale bøger, som du har købt eller har tilføjet til boghylden via dit Saxo Premium abonnement. Når du har fundet frem til den bog, som du ønsker at lytte til, skal du blot klikke på den og herefter vælge den afspilningsmulighed, som du ønsker.
  2. Hvis du har et Saxo Premium abonnement og ønsker at lytte til en lydbog, bruger du menupunktet ”Inspiration”. Her kan du søge blandt over 20.000 e-bøger og lydbøger. Når du har fundet den bog som du ønsker at læse kan du overføre den til ”Boghylde” ved at trykke på den ønskede bog og vælge ”Tilføj til boghylde”. Du kan have op til 10 bøger på boghylden af gangen men det er nemt at fjerne bøger fra boghylden blot ved at trykke på bogen og vælge ”Fjern fra boghylde”. Læs mere om Saxo Premium her.

3. Der er fejl i oplæsningen

Hvis du erfarer, at der er problemer med oplæsningen af en lydbog, kan du desværre ikke selv afhjælpe problemet. Vi anbefaler derfor, at du hurtigst muligt tager kontakt til vores kundeserviceafdeling og fortæller dem omkring problemet.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

4. Min lydbog er ikke på boghylden

Hvis du har købt dig adgang til en lydbog, som ikke fremgår på din boghylde, kan der være flere årsager til dette.

a) Der kan gå op til et par timer, fra du har købt din bog, til den er blevet importeret og klargjort på din boghylde. Hvis der er rigtig mange, som anvender Saxo Appen, kan dette forsinke processen og du kan derfor risikere, at skulle vente yderligere.

b) Hvis du ikke har adgang til internettet, kan du desværre ikke tilgå de bøger, som du ikke har downloadet. Derfor bør du altid sikre dig, at du har adgang til internettet eller downloadet dine bøger til offline brug.

c) Der kan være komplikationer med serveren, hvorpå vi gemmer bøgerne. Hvis dette er tilfældet, vil du som oftest blive notificeret med en fejlbesked. Når dette sker, bliver vi automatisk informeret, men du er også meget velkommen til at kontakte os, således at vi hurtigst muligt kan igangsætte vores fejlsøgning.

d) Du vil på egen hånd kunne forsøge at afhjælpe problemet, ved at logge ud af Saxo Appen, slette app’en og derefter downloade den på ny. Dette sikrer, at du har den nyeste version af Saxo Appen og at problemet ikke er opstået som følge af en teknisk fejl.

5. Jeg kan ikke åbne min lydbog

Hvis du får en fejlbesked, hver gang du forsøger at afspille en lydbog, kan du på egen hånd forsøge at afhjælpe problemet, ved at logge ud af Saxo Appen, slette app’en og derefter downloade den på ny. Dette sikrer, at du har den nyeste version af Saxo Appen og at problemet ikke er opstået som følge af en teknisk fejl.

Hvis ikke ovenstående hjælper, bør du kontakte vores kundeserviceafdeling.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

6. Min bog starter et forkert sted

Hvis bogen starter et andet sted, end der hvor du stoppede den, kan der være flere årsager til dette.

a) Hvis app’en oplevede en alvorlig fejl, der fik den til at lukke ned, er det ikke sikkert, at den kan huske, hvor du nåede til.

b) Hvis du har brugt progressionsbaren, ’spring frem’-knapperne eller ’spring tilbage’-knapperne til at navigere rundt i bogen, kort tid før du lukkede app’en, kan dette have været årsagen. Du bør give Saxo Appen nogle sekunder til at gemme din placering, når du har sprunget frem eller tilbage i en bog.

c) Bemærk, at du altid vil kunne bruge knapperne eller progressionsbaren, for at springe frem eller tilbage i bogen, hvis ikke du er havnet det korrekte sted.

7. Hvordan kan jeg lytte i offline tilstand?
Med Saxo Appen har du mulighed for, at tage dine lydbøger med dig på farten uden at være forbundet til internettet. Men det kræver, at du har downloadet lydbogen inden du skal afsted. Du downloader en lydbog ved at tilføje den til ”Boghylde” og derefter trykke på bogen og vælge ”Download bogen”.

8. Hvordan finder jeg en lydbog?

En lydbog er markeret med følgende kendetegn i appen:

9. Hvor meget fylder en lydbog i data/MB?

Hvis du downloader bogen, vil den hente hele lydbogen og herved benytte det antal MB bogen fylder som godt kan være op til flere GB. Hvis du streamer lydbogen, altså lytter til bogen i online tilstand, vil den kun hente det antal MB du rent faktisk lytter, hvilket betyder ca. 20 MB per times aflytning.

Vi anbefaler, at du benytter en wifi forbindelse såfremt du vælger, at downloade lydbogen på din boghylde.

Fejlmeldinger

1. Der er ingen bøger på min boghylde

Der er flere mulige årsager til, at din boghylde kan være tom, selvom du har købt nogle bøger hos Saxo.

a) Du skal sikre dig, at du er forbundet til internettet. Hvis ikke du har downloadet nogen af dine bøger og din telefon ikke er online, vil din boghylde være tom.

b) Der kan være komplikationer med serveren, hvorpå vi gemmer bøgerne. Hvis dette er tilfældet, vil du som oftest blive notificeret med en fejlbesked. Når dette sker, bliver vi automatisk informeret, men du er også meget velkommen til at kontakte os, således at vi hurtigst muligt kan igangsætte vores fejlsøgning.

c) Hvis du inden for kort tid har købt dine bøger, så kan der gå et par timer, før de ligger klar på din boghylde. I meget travle perioder, kan der desværre også gå længere tid. Varer problemet ved, bør du tage kontakt til vores kundeserviceafdeling.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

2. Saxo Appen lukker uden grund

I langt de fleste tilfælde vil det være et enkeltstående tilfælde og du bør blot kunne genåbne app’en og læse eller lytte videre i dine bøger.

Skulle problemet derimod fortsætte, kan der være sket en teknisk fejl i din app og du kan derfor på egen hånd forsøge at afhjælpe problemet, ved at logge ud af Saxo Appen, slette app’en og derefter downloade den på ny. Dette sikrer, at du har den nyeste version af Saxo Appen og at problemet ikke er opstået som følge af en teknisk fejl.

Fortsætter problemet efter ovenstående, så bør du tage kontakt til vores kundeserviceafdeling.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

3. Saxo Appen er meget langsom

Den oftest forekomne årsag til, at din app opfører sig langsomt vil være, at din telefon eller tablet ikke er tilstrækkelig ny eller hurtig nok. Dette kan du teste ved, at prøve at logge på Saxo Appen fra en anden telefon.

Andre gange kan dette være pga. tekniske problemer. I så fald bliver vi adviseret omkring dette og vil hurtigst muligt sørger for at få problemet løst. Hvis du har en forholdsvis ny telefon eller tablet og problemet varer ved, bør du tage kontakt til vores kundeserviceafdeling.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

4. Ingen forbindelse til internettet

Hvis du oplever vedvarende problemer med at få forbindelse til internettet i Saxo Appen, så kan du teste om det er et isoleret problem, ved at tjekke om du har en internetforbindelse i dine andre applikationer.

Er dette tilfældet, så er der højest sandsynligt opstået en fejl i Saxo Appen og du kan på egen hånd forsøge at afhjælpe problemet, ved at logge ud af Saxo Appen, slette app’en og derefter downloade den på ny. Dette sikrer, at du har den nyeste version af Saxo Appen og at problemet ikke er opstået som følge af en teknisk fejl.

Fortsætter problemet efter du har testet ovenstående, så bør du tage kontakt til vores kundeserviceafdeling.

Klik her for at sende en e-mail til kundeservice

5. Min boghylde svarer ikke til den på Saxo.com

Din boghylde på Saxo.com og i Saxo Appen bør i næsten alle tilfælde være identiske. Dog kan der være særtilfælde, hvor ældre eller udgåede bøger ikke fremgår i Saxo Appen. Årsagen til dette er oftest, at udgiveren har fjernet bogen.

6. Hvordan retter jeg i mine stamdata?

Det er ikke muligt at rette i dine oplysninger direkte i Saxo Appen. For at rette dine oplysninger, skal du besøge Saxo.com og logge ind på din profil. Derefter skal du vælge ”Min profil” i højre hjørne af skærmbilledet.